Snart kan du betale med Vipps i butikken

nets vipps dnb

Betal med Vipps i butikken.

DNB og Nets har inngått ett samarbeid for å sette standarden for mobilhandel i norske butikker. Før sommeren vil Nets lansere en løsning for sine betalingsterminaler som åpner opp for bruk av alle mobile betalingstjenester. Vipps, med sine 1,2 millioner brukere, vil være første tjeneste som kan benyttes.

Løsningen vil testes med Vipps i utvalgte butikker før sommeren, og det er planlagt bred utrulling i løpet av andre halvdel av 2016.

– Dette er et veldig viktig steg for oss i våre planer for Vipps, og det er naturlig for oss å fortsette det gode samarbeidet vi har med Nets, som allerede har hjulpet oss å prosessere samtlige Vippstransaksjoner. Vi ser stor etterspørsel fra våre privat- og bedriftskunder for å kunne betale med Vipps i butikk. Løsningen vi lanserer med Nets gjør at vi kan tilby å Vippse for varer på en rask, smidig og sikker måte, sier Vipps-direktør Rune Garborg i DNB.

Åpen for alle aktører
Den nye betalingsløsning fra Nets vil være åpen for alle mobile betalingstjenester, uavhengig av hvilken mobilapp forbrukeren ønsker å benytte, eller hvilken bank butikken bruker. Denne åpenheten er essensiell for at hele handelsstanden skal kunne ta i bruk nye løsninger på en kostnadseffektiv måte, uten dyre omlegginger av kassasystem eller terminalløsninger, hver gang noe nytt kommer på markedet.

– ­Som et ledd i vår strategi om å tilby fremtidens digitale betalingsløsninger for Nordisk handel, er det svært gledelig å være med på å sette standarden i det norske markedet. Dette er en standard vi kommer til å bringe videre til de andre nordiske landene, sier Asger Hattel, EVP i Nets Merchant Services.

Den nye betalingstjenesten er bygget på Nets’ eksisterende, nordiske betalingsinfrastruktur og blir derfor enkel å ta i bruk for handelsstanden. I tillegg åpner dette muligheten for butikkene til å skape løsninger hvor forbrukerne flyter mellom fysisk butikker, nett- og mobilhandel. Tjenesten vil også få en rekke funksjoner for å kople butikk og kunde sammen, enten man vil bli kvitt papirkvitteringer eller tilknytte et eksisterende lojalitetsprogram til en digital forbrukeropplevelse.

I markedet før sommeren
Nets har allerede gjennomført de første transaksjonene med Vipps, og vil sammen med DNB gjennomføre ytterligere tester, før løsningen produksjonsettes i løpet av 2016. Partene har en klar ambisjon om å la de første butikkene åpne opp for Vipps før sommeren.

– Ved at den største banken i Norge og den ledende nordiske leverandøren av fysiske og nettbaserte terminaler inngår samarbeid om å etablere en åpen standard, ligger forholdene til rette for økt utbredelse av mobile betalinger i Norge, avslutter Hattel.

Reklamer