Bærekraftige og etiske fond øker i popularitet

nordnet

Mer etiske fond i Nordnet.

Nettbanken Nordnet melder om økende interesse for sjømat, etiske og bærekraftige investeringer. Fondsstatistikk fra Nordnet viser at det ble nettotegnet fond for 85 millioner i mars. 54 millioner ble tegnet i rentefond, 21 millioner i kombinasjonsfond og 10 millioner i rene aksjefond.

– Fondssparerne trykker ikke på bremsepedalen, men gir heller ikke full gass. Uroen i første kvartal har gjort mange fondssparere noe avventende og litt mer forsiktige, sier Nordnets Norgesjef Anders Skar.

I følge Skar er det spesielt to ting som er interessant i forhold til kundens handelsmønster i mars.

– Det første er interessen for sjømat. Dette har vi sett en stund blant de som investerer i enkeltaksjer, men nå er også sjømatfondet Holberg Triton på listen over de mest populære fondene å kjøpe, sier han.

Det andre er investeringen i Nordea Stabile Aksjer Global Etisk.

– Fokuset og interessen for bærekraftige og etiske investeringer har vært der en stund, men debatten og diskusjonen har ikke materialisert seg i endret handelsmønster før nå nylig. Bærekraft er et tema som kommer til å bli viktigere og større med tiden, og jeg blir overrasket om vi ikke ser mer av dette fremover, sier Skar.

De mest kjøpte fondene blant Nordnets privatkunder i mars var DNB Nordic Technology, Delphi Nordic og Holberg Kreditt. De mest solgte fondene var KLP Aksje Norge Indeks II, KLP Pengemarked og Carnegie Småbolagsfonder.