Nordmenn kan for lite om sparing

odin

Victoria Terjesen, ODIN Forvaltning.

At det er lurt å spare, vet alle. Men hvordan er det lurt å spare? Dette får du vite alt om hvis du setter av et par kveldstimer i løpet av våren eller høsten. Det kan vise seg å bli den beste investeringen for fremtiden du noen gang har gjort.

Gjennom et underholdende og lærerikt foredrag får du innsikt, inspirasjon og gode tips til hvordan du kan utnytte tidenes laveste rentenivå til din fordel.

– Vi ønsker å møte folk der de er, og snakke med de som er interessert i sparing. Vi vil vise hvilke muligheter de har med pengene sine, og gi svar på hvordan de kan bevare og bygge formuen sin når det er lave renter, sier formuesforvalter Victoria Terjesen i ODIN Forvaltning.

I samarbeid med lokale banker, blant annet SpareBank 1, inviterer hun til “Spare- og investeringskveld”. Etter 25 arrangementer med gode tilbakemeldinger i fjor høst, har turneen i år blitt utvidet til 35 steder over hele landet.

– Dette er åpent og gratis for alle som ønsker å få mer ut av sparepengene sine. Det er heller ingen forpliktelser med å delta.

Vi bør spare mer
Har du lån betyr dette lavere rentekostnader og en romsligere økonomi. Rentene i Norge har aldri vært lavere enn hva de er i dag, og resultatet er at vi har mer penger mellom hendene enn noensinne. Ulempen er at de ekstra pengene går til forbruk.

– Foredraget har blitt til fordi vi føler at nordmenn kan for lite om sparing. Vi har aldri vært bedre økonomisk stilt enn nå: Lønningene er høye og lånerentene er lave. Likevel bruker vi mer penger enn noengang, istedenfor å sette noe til side for dårlige tider. For de vet vi kommer, og i noen områder av landet har de også begynt, forteller Victoria.

Start sparingen i dag
På et tidspunkt vil rentene gå opp igjen. Det er heller ingen garanti for at boligprisene holder seg høye og at lønnsveksten fortsetter i det uendelige. Ingen vet med sikkerhet når forandringene skjer, og ifølge Victoria bør du derfor gjøre noe med situasjonen nå.

– Hvis ikke kan det bli en dyr lærdom i fremtiden. Du taper penger når du har dem på konto fordi prisstigningen er høy og innskuddsrentene er lave – du får minimal avkastning på pengene du har plassert i banken. På den andre siden gir de lave rentene kjempemuligheter for alle som sitter med gjeld. Og det gjelder jo de fleste av oss.

Det er nettopp disse mulighetene du får vite mer om, og som kan markere vendepunktet i din personlige økonomi.

Reklamer