Unngå sjokk i ferien

sjokk

Slik slipper du jokk når du kommer hjem.

Usikker på hva du skal gjøre før du reiser fra hjemmet i flere uker? Her er fem tips som sparer deg penger og miljøet når du vrir om nøkkelen og reiser på etterlengtet sommerferie.

Sommeren er en tid for å nyte bekymringsløse dager med familie og venner. I følge en undersøkelse fra TNS Gallup på oppdrag fra NHO Reiseliv, skal hele fire av fem nordmenn på sommerferie i 2016. For mange kan det å reise fra boligen i en lengre periode bety mye hodebry.

– Mange tenker ikke på at de kan spare både penger og miljøet ved å gjøre enkle grep i hjemmet før de reiser på ferie, sier Jens Regnström, administrerende direktør i strømleverandørportalen ELskling.no.

For å hjelpe nordmenn som snart skal på ferie, har vi laget et sammendrag av fem ting man bør gjøre før man kan dra fra leiligheten med god samvittighet.

  1. Reduser unødvendig strømbruk. Slå av alle elektriske gjenstander du ikke har bruk for, som varmekabler på badet, radiatorer og tv-en.
  2. Beskytt elektronikken du har. Trekk ut kontakter og ladere. Du blir du ikke bekymret for at noe skal ødelegges når det kommer et tordenskrall.
  3. Beskytt mot innbrudd. Mange deler gjerne gleden over å ta en etterlengtet ferie på sosiale medier, men husk at å skryte av tre uker på hytta fort kan bli en invitasjon til innbruddstyver. Andre enkle grep. Fjerne verdisaker fra vindusposten og spørre naboen om de kan kaste noen poser i søppelkassen reduserer inntrykket av at boligen står tomt.
  4. Frys abonnementer. Mange abonnementstjenester – fra trening til aviser – gir deg mulighet til å fryse eller omdirigere abonnementene dine i ferien. Sjekk ut på forhånd hvilke abonnement du kan fryse, så slipper du å bruke penger på tjenester du ikke bruker.
  5. Gjør det hyggelig å komme hjem igjen. Kaste søppel, sjekk kjøleskap og la oppvaskmaskinen stå åpen, så slipper du uhyggelig overraskelser.

– Mange av tipsene er selvfølgeligheter, men det kan likevel være vanskelig å huske på når avreisedagen kommer. En enkel huskeliste kan sikre at de mest kritiske grepene blir tatt, sier Regnström.

Reklamer